chrome firefox opera safari iexplorer

На святкування Нового року на Майдані «викинуть» 1,245 мільйона гривень

09 листопада 2012 о 13:00

На загальноміське святкування Нового року на Майдані Незалежності в КМДА планують виділити 1,245 мільйона гривень.

Про це пише «Сегодня».

У мерії відзначили, що інші витрати покриють спонсори.

«На ялинку цього року з бюджету нічого не витрачається, гроші виділяються тільки на її обслуговування – охорону, електроенергію», — розповіли в КМДА.

А в Головному управлінні культури відзначили, що порівняно з минулими роками на масові свята стали виділяти більше грошей.

«Витрати на різноманітні фестивалі, заходи збільшилися – зараз це приблизно 10 мільйонів гривень на рік, але, порівняно з іншими витратами – крапля в морі. Велика частина „культурних“ коштів йде на утримання співробітників музеїв, театрів, оплату компослуг», — розповіла начальник Головного управління культури Світлана Зоріна.

За її словами, повністю з міськбюджету фінансуються тільки два заходи – Новий рік і День Києва.

Наприклад, на конкурс молодіжної скульптури до Дня Києва витратили майже 100 тисяч гривень, стільки ж – на фестиваль міської культури, 40 тисяч – на фольклорне свято на Співочому полі, на День незалежності за гуляння в парках заплатили 210 тисяч гривень.

У мерії кажуть, що зараз дуже допомагають спонсори, яких ще 5-6 років тому не було.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути