chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 листопада для поїздки в Хорватію українцям потрібна віза

04 листопада 2012 о 15:43

31 жовтня 2012 року закінчився термін дії рішення Уряду Республіки Хорватія про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян України.

Таким чином, починаючи з 1 листопада 2012 року громадянам України, які планують відвідати Хорватію, необхідно завчасно оформити відповідну візу у Посольстві Республіки Хорватія в Україні.

Водночас, відповідно до рішення Уряду Республіки Хорватія, у період до 31 грудня 2012 року іноземні громадяни, у тому числі громадяни України, які мають дійсний дозвіл на проживання на території держав-членів ЄС, дійсну шенгенську короткострокову візу (дво – або багаторазову) або дійсну довгострокову візу звільнені від вимоги додатково оформляти хорватську національну візу.

Перелічені вище документи мають залишатися чинними на момент виїзду заявника з Республіки Хорватія.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути