chrome firefox opera safari iexplorer

«Аеросвіту» повністю заборонили літати в Росію

10 грудня 2012 о 18:29

Росавіація прийняла рішення про припинення аеронавігаційного обслуговування всіх рейсів української авіакомпанії «Аеросвіт» у повітряному просторі РФ.

«Незважаючи на неодноразові попередження Росавіації про необхідність своєчасного і повного погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування, авіакомпанія „Аеросвіт“ до теперішнього часу не зуміла виконати всі фінансові зобов'язання перед провайдером аеронавігаційних послуг ФГУП «Держкорпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» (ОрПР)» , — йдеться у прес-релізі.

Авіакомпанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах і досі має прострочену заборгованість за надані послуги перед філіями ОрПР у розмірі 246 тис. доларів.

«За станом на 18:00 мск (16:00 за київським часом) авіакомпанія не вжила дієвих заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Росавіація, керуючись вимогами повітряного законодавства Російської Федерації, прийняла рішення про відмову у наданні державної послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден авіакомпанії „Аеросвіт“ в повітряному просторі Російської Федерації з 00:01 мск 11 грудня 2012 року. При цьому вся відповідальність перед пасажирами, які купили квитки на рейси „АероСвіт“, покладається на керівництво авіакомпанії», — йдеться у повідомленні.

Однак у повідомленні зазначається, що у разі оплати простроченої заборгованості Росавіація готова скасувати введені обмеження в день отримання інформації про перерахування грошових коштів.

Раніше «Міжнародний аеропорт „Шереметьєво“ прийняв рішення про призупинення обслуговування авіакомпанії „Аеросвіт“ з 00:00 МСК 11 грудня через борг компанії.

Аеропорт повідомляв, що сукупний борг української авіакомпанії перед МАШ, ТЗК „Шереметьєво“ і „АероМАШ-АБ“ перевищив 165,5 млн рублів (близько 5 млн доларів).

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути