chrome firefox opera safari iexplorer

Влада наказала очистити Київ від снігу

06 грудня 2012 о 16:00

Голова КМДА Олександр Попов доручив комунальним службам негайно очистити столицю від снігу.

Про це він заявив під час розширеної апаратної наради 6 грудня, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, чиновник наказав очистити усі зупинки громадського транспорту, підходи до станцій метрополітену, переходи, міжквартальні проїзди, прибудинкові території та тротуари.

«Снігопад, який тривав упродовж ночі, суттєво ускладнював роботу наших комунальних служб. Більше 300 одиниць техніки КК „Київавтодор“ працювало у цілодобовому режимі, очищаючи основні магістралі та посипаючи їх піщано-соляною сумішшю. Зараз наше головне завдання – розчистити усі підходи до станцій метрополітену, зупинки громадського транспорту, двори та міжквартальні проїзди, прибудинкові території, а також тротуари міста», — сказав Попов.

Крім того, наголосив чиновник, необхідно очистити від снігових завалів об’єкти соціально-культурної інфраструктури: території поблизу дитячих садків та шкіл, театрів, музеїв тощо.

Водночас, за словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, кількість опадів лише за минулу ніч сягнула 16 сантиметрів, а це за повідомленням Гідрометцентру, сягає 1/3 місячної норми для грудня. І за прогнозами синоптиків до кінця дня ця цифра зросте ще на 10 сантиметрів.

Разом з тим у мерії наголосили, що 6 грудня Київ від снігу прибирає 6 тисяч 150 працівників комунальних служб міста та 518 одиниць техніки.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути