chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбудеться перший Чемпіонат з Історичного Середньовічного Бою

31 січня 2013 о 10:25

23 лютого у Львові в Палаці спорту «Україна» відбудеться Чемпіонат України з Історичного Середньовічного Бою. Про це УНН повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Близько сотні найкращих бійців з усієї країни (Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, Сум, Кіровограду, Хмельницького та Кам’янця-Подільського) боротимуться за звання чемпіона у групових боях та поєдинках.

Історичні середньовічні бої (ІСБ) – це повноконтактні бої з використанням історичної зброї, одягу та обладунків, які вирізняються автентичністю, естетикою та високим рівнем виконання. Заліки, традиційно, приймаються у кількох номінаціях: поєдинки «1 на 1», групові бої «5 на 5» та «21 на 21».

Метою проведення заходу є ознайомлення та популяризація ІСБ серед населення як молодого, перспективного і видовищного виду спорту, який щораз більше привертає до себе увагу по всьому світу. Про це свідчить створення нової міжнародної організації Historical Medieval Battle International Association (яка зареєстрована у Швейцарії та співпрацює з такими організаціями: «FIFA», «UEFA», «MOK»), а також щорічне збільшення країн-учасниць фестивалю «Битва Націй».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути