chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС рекомендує українцям не їхати до Тунісу

08 лютого 2013 о 13:40

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям поки що утриматися від будь-яких поїздок до Тунісу без крайньої необхідності у зв’язку із загостренням безпекової ситуації в цій країні. Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС.

Українцям, які на даний час перебувають на території Тунісу, в зовнішньополітичному відомстві рекомендують утримуватися від відвідання місць масового скупчення людей.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації українці мають невідкладно звертатися до посольства України у Тунісі.

У цій країні тривають протести, спровоковані вбивством опозиціонера Чокрі Белаїда. Невідомі вбили його біля власного будинку 6 лютого. Демонстранти вчора підпалили штаб-квартиру владної ісламістської партії «Ан-Нагда» («Відродження»).

Прем’єр Тунісу оголосив про плани розпуску чинного уряду і передачі влади на час до нових виборів позапартійному уряду технократів. Водночас його партнери по коаліції не підтримують цього рішення.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути