chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українців не знає, кого обрано до ВР у їхньому окрузі, — опитування

21 березня 2013 о 17:15

Як свідчать результати опитування, 51% респондентів досі не знає, хто є народним депутатом від їхнього округу.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, 60% опитаних не знають, до якої фракції входить депутат від їхнього округу, а 82% — в якому комітеті він працює.

Також понад 80% українців не знають, як зв'язатися зі своїм депутатом, при цьому 19% мають цю інформацію, а 1% уже зв'язувався, переважно через приймальню депутата.

Крім того, 22% респондентів знають, де розміщується приймальня депутата в їхньому окрузі, і лише 19% поінформовані, скільки отримує депутат від їхнього округу щомісяця за виконання своїх обов'язків.

За результатами соціологічного опитування, більшість українців (90%) упевнена, що депутат має бути доступний для виборців за допомогою оприлюднення всіх адрес своїх приймалень, а також номерів телефонів помічників і робочих контактів, щоб до нього мали постійний доступ.

Водночас 87% опитаних вважають, що депутат має приймати громадян особисто, а на думку 80% українців, депутат має публікувати свою біографію.

Соціологічне дослідження засвідчило, що близько 80% населення переконано, що депутат має щомісяця звітувати перед виборцями про свою роботу, а також про використання коштів, які виділяються йому на депутатську діяльність.

Загальнонаціональне опитування було проведено проведеним фондом «Демократичні ініціативи» ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня 2013 року. Опитування здійснювалось у 109 населених пунктах в усіх областях України та Криму. Методом інтерв'ю опитано 2037 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути