chrome firefox opera safari iexplorer

Українські шаблістки завоювали два золота на Кубку світу

18 березня 2013 о 11:12

Ольга Харлан виграла індивідуальний турнір і допомогла перемогти збірній.

Українка Ольга Харлан завоювала друге індивідуальне золото в цьому сезоні, ставши переможницею етапу кубка світу з фехтування на шаблях, який відбувся 15-16 березня в Анталії (Туреччина).

У фінальному поєдинку Ольга одним уколом обіграла дворазову олімпійську чемпіонку американку Маріель Загуніс (15:14).

Варто відзначити, що на цьому турнірі Харлан перемагає вже третій рік поспіль. Вперше Туреччина прийняла шабельний етап кубка світу в 2011 році у Стамбулі. Тоді у фіналі Ольга боролася зі своєю співвітчизницею Оленою Хомровою, а в минулому році вже в Анталії в «золотому» матчі перемогла майбутню олімпійську чемпіонку Лондона 2012 кореянку Жи Йон Кім.

Тріумфом українок завершилися і командні змагання у шаблісток в Анталії. Збірна команда України у складі Ольги Харлан, Ольги Жовнір, Галини Пундик та Олени Вороніної дійшла до фіналу, де обіграла росіянок і завоювали третю нагороду найвищої проби в цьому сезоні.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути