chrome firefox opera safari iexplorer

Українці стали курити вдвічі менше

05 березня 2013 о 16:39

За статистичними даними зменшилась поширеність тютюнопаління у порівнянні з 2008 роком до 2012 року. Про це в коментарі УНН повідомила начальник Управління громадського здоров’я МОЗ України Алла Григоренко.

За словами А.Григоренко, основними причинами цього є широка державна інформаційна кампанія в Україні, що пропагує здоровий спосіб життя.

“За даними опитування 75% населення України підтримує і схвалює ті заходи, які вживаються на рівні держави. Це запровадження повної заборони рекламне тютюнових виробів, це підвищення акцизу. Всі ці заходи перешкоджають вільному доступу до тютюнових виробів, особливо серед молоді”, — сказала вона.

Як повідомляв УНН, понад 60% українців стверджують, що не курять і ніколи не курили.

В той же час 28% респондентів курять, 3% збираються кинути, а 8% — курили раніше, але вже кинули.

Нагадаємо, 16 грудня 2012 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів”.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути