chrome firefox opera safari iexplorer

Влада майже втричі збільшить вартість акцизних марок

26 березня 2013 о 12:47

З 1 травня 2013 року уряд України вирішив ввести акцизні марки на алкоголь і тютюнові вироби нового зразка, одночасно збільшивши їх вартість в 2,6 рази.

Це закріплено відповідною постановою Кабінету Міністрів від 13 березня №188. Згідно з документом, плата за акцизну марку на алкоголь складе 0,27 грн/шт. замість чинної 0,103 грн/шт., на тютюнові вироби — 0,142 грн/шт. замість 0,055 грн / шт.

Уряд також підтримав пропозицію Міністерства доходів і зборів щодо створення централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Раніше Міністерство доходів і зборів повідомило, що акцизні марки нового зразка з трирівневим захистом від підробки на алкогольні напої та тютюнові вироби вітчизняного та імпортного виробництва вводяться в Україні з 1 квітня поточного року.

Міністерство також пропонувало підвищити вартість акцизних марок в 2-2,5 разу, пояснюючи свою позицію тим, що плата за марки не збільшувалася з 2008 року, тоді як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у кілька разів.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути