chrome firefox opera safari iexplorer

День Перемоги у Києві пройде без військового параду

19 квітня 2013 о 13:39

9 травня замість військового параду у столиці відбудеться хода ветеранів і низка урочистих концертів.

 

Востаннє парад був три роки тому

 

На честь 68-ї річниці перемоги у Великій вітчизняній війні 9 травня в Києві не планується проведення військового параду.

 

Замість цього, як повідомили в Міністерстві оборони, в столиці пройдуть концерти, виставка історичної військової техніки і хода ветеранів.

 

Вранці 9 травня плануються урочистості на Майдані Незалежності, зокрема урочистий «марш Перемоги» за участю ветеранів, святкові концерти, в тому числі виступ військових оркестрів.

 

Також на головній площі столиці буде виставлена на огляд всім охочим історична військова техніка.

 

Крім того, святкові заходи пройдуть на території Національного музею ВВВ. Там відбудеться церемонія запалення Вогню Слави, військово-історичний парад «Незабутнє», а також концертна програма «Пісні Перемоги».

 

Ввечері, о 22:00, у Києві можна буде спостерігати «Салют Перемоги».

Зазначимо, що востаннє повноцінний парад на День Перемоги проходив у Києві в 2010 році. В 2011-му відбувся «парад військової техніки», а в 2012 замість параду був святковий концерт військових оркестрів

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути