chrome firefox opera safari iexplorer

У травні вийде книга спогадів Ади Роговцевої, над якою акторка працювала 10 років

30 квітня 2013 о 13:13

Наприкінці травня вийде друком книга спогадів знаменитої української акторки Ади Роговцевої. Над «Свідоцтвом про життя» акторка працювала близько 10-ти років.

Уперше її презентують в межах «Книжкового Арсеналу», що почнеться в Києві 24 травня, пише Gazeta.ua.

Як зазначають у видавництві «Meridian Czernowitz» (у якому виходить книга), це буде своєрідна галерея портретів. Частина цього матеріалу – спогади про чоловіка, актора Кості Степанкова – вийшла окремою книгою «Мій Костя».

У новій книзі Роговцева зосереджується на людях, які її виховували і з якими вона працювала. У цій книзі акторка згадує своїх рідних і близьких, відомих акторів і режисерів, але також прибиральниць, костюмерів, працівників сцени, без яких, на її переконання, не було б театру.

Окрім спогадів, до книги ввійдуть світлини з домашнього архіву родини Роговцевої-Степанкових. Свої мемуари Ада Роговцева писала російською та українською мовами.

Із книги «Свідоцтво про життя»:

«В августе 1937 года, в городе Одессе, куда из Глухова перебралась семья, происходили бесконечные споры, как назвать младенца, родившегося 16 июля. Бабушка не соглашалась с папой, папа с мамой, мама с дядей... Наконец сошлись на Людмиле. „Людмила Николаевна Роговцева“ должно было стоять в метрике. Регистрировать девочку в ЗАГС отправился отец новорожденной с братом матери. Дорогой в этот жаркий день Николай Иванович и Иван Митрофанович не пропустили ни одного пивного ларька. В результате из ЗАГСА они вернулись с метрикой на имя АДДЫ. Адой звали тогдашнюю возлюбленную дяди Вани. Моя мама пришла в неописуемый ужас. Мало того, что не Люда, а Ада, так еще и с ошибкой! Получив втык, папа и дядя Ваня поплелись назад исправлять. Так и зарегистрировали меня АДДА НИКОЛАЕВНА РОГОВЦЕВА. Исправленному верить...»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути