chrome firefox opera safari iexplorer

Юнацька збірна України пробилася на Євро-2013

01 квітня 2013 о 15:41

Юнацька збірна України U-17, перегравши в останньому матчі групового турніру еліт-раунду кваліфікації чемпіонату Європи-2013 команду Німеччини — 1:0, посіла першу сходинку в своєму квартеті та завоювала путівку до фінальної частини першості континенту, повідомляє Високий замок з посиланням на ФФУ.

Після нічиєї в матчі з Болгарією в рамках другого туру, в поєдинку проти Бундестіму, котра виграла дві зустрічі, українську команду влаштовувала лише перемога. І підопічні Олександра Головка її досягли, забивши гол за кілька хвилин до закінчення основного часу матчу. М’яч на рахунку нападника донецького «Шахтаря» Андрія Борячука.

Більшу частину матчу нашій команді довелося грати у меншості — на 29-й хвилині червону картку отримав захисник львівських «Карпат» Павло Макогон. Втім, витримавши стартовий натиск господарів турніру, та перебудувавши гру після вилучення, українці змогли грамотно зіграти на контратаках, змусивши голкіпера німецької збірної Маріуса Функа кілька разів демонструвати майстерність. Вистачало роботи і у воротаря української збірної Дмитра Безрука, який замінив Вадима Солдатенка.

Вирішальною в матчі стала 77-а хвилина, коли влучний удар вдався Борячуку. Пропустивши гол, німецька команда великими силами пішла вперед, але наші хлопці вистояли, завоювавши путівку до фінальної частини чемпіонату Європи, яка пройде у Словаччині з 5-го по 17-те травня. Жеребкування фінальної стадії відбудеться 4-го квітня.

Німеччина — Україна — 0:1

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути