chrome firefox opera safari iexplorer

Пам'ятник Володимиру Висоцькому у Харкові відкриють до 19 серпня

19 червня 2013 о 09:46

Пам'ятник співаку й актору Володимиру Висоцькому біля Палацу спорту на пр. Маршала Жукова відкриють до 19 серпня.

Про це УНН повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Про це, на засіданні постійної депутатської комісії повідомив заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Вадим Артем'єв. За його словами, заплановано урочисте відкриття всього комплексу «Вертикаль».

Вже зведено конструктив скеледрому, що входить до комплексу, і зараз ведуться обшивальні роботи. В цілому він готовий більш ніж на 70%. Під пам'ятник залитий фундамент, сама скульптура вже виконана в матеріалі, зараз йде процес відливання її в бронзі. Вартість зведення комплексу склала 5 млн 300 тис. грн.

Нагадаємо, пам'ятник Володимиру Висоцькому біля Палацу спорту вирішили побудувати в пам'ять про концерт артиста, який відбувся незабаром після відкриття самого палацу. Комплекс названий за однойменним фільмом, в якому одну з головних ролей зіграв Володимир Висоцький. У результаті конкурсу проектів пам'ятника був обраний проект харків'янина Олександра Демченка.

Висота монумента складе більше 5 м. Скалодром у формі арки буде розташовуватися на невеликій відстані за пам'ятником Володимиру Висоцькому та буде як би обрамлятиме монумент. Його висота складе близько 18 м.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути