chrome firefox opera safari iexplorer

Керівництво Київського метрополітену витратило на вагони мільйони євро від ЄБРР, раптово змінивши постачальника

15 липня 2013 о 16:33

Комунальне підприємство (КП) Київський метрополітен витратило 40 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на купівлю 50 вагонів російського виробництва, передає Forbes.ua.

Видання відзначає, що два п'ятивагонні склади з придбаних українською стороною вже поставлені, інші вісім повинні бути завезені до кінця цього року. Їх поставить митищинський завод Метровагонмаш, який входить у Трансмашхолдинг, контрольований російськими мільярдерами Іскандером Махмудовим (15-е місце в рейтингу російського Forbes зі статком у $8,7 млрд) і Андрієм Бокарєвим (75-е місце, $1,35 млрд).

Також повідомляється, що столичне метро — постійний клієнт російських вагонобудівних підприємств: зараз у підземці експлуатується близько 50% вагонів виробництва Метровагонмашу.

Джерело зазначає, що тендер на постачання 50 вагонів для Київського метрополітену ще в червні 2009 року виграв санкт-петербурзький завод Вагонмаш. Крім пітерського підприємства, в тендері брали участь Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) і іспанська компанія CAF. Трансмашхолдинг участі в конкурсі не брав.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути