chrome firefox opera safari iexplorer

Під час відпустки українці лінуються працювати (опитування)

26 липня 2013 о 18:06

Під час відпустки 41% ділових людей збирається працювати від одного до трьох годин на день, свідчать результати опитування, проведеного компанією Regus.

Як стало відомо Корреспондент.biz, дослідження було проведено серед 26 тис. ділових людей з 90 країн з метою дізнатися, яку частку відпустки вони витратять на роботу.

У результаті опитування також було встановлено, що 39% респондентів планують трохи знизити звичайну активність, приділяючи увагу лише листуванню електронною поштою, дзвінкам і найбільш значущим аспектам роботи, ще17% стверджують, що будуть працювати більше трьох годин на день під час відпустки.

Дослідники відзначають, що в порівнянні зі своїми зарубіжними колегами українці виявляють дещо менший трудоголізм. Тільки 21% з них зізнався, що збирається взяти з собою у відпустку ноутбук і продовжувати працювати, трохи знизивши звичайну активність. Ще 35% ділових українців стверджують, що у відпустці збираються працювати від одного до трьох годин на день, а 11% планують витрачати на роботу більше 3 годин щодня.

За даними експертів, жінкам вдається відриватися від робочого процесу легше, ніж чоловікам. Більше 42% чоловіків планують працювати у відпустці, скоротивши звичайну активність, тоді як серед жінок цей показник становить 34%. Від однієї до трьох годин на день планують працювати 44% чоловіків і 35% жінок у всьому світі.

Варто нагадати, що раніше компанія Regus встановила, що більше половини українських працівників (69%) вважають, що рівень їх стресу підвищився за останній рік. Також було встановлено, що зростання «тиску» викликане деякими внутрішніми національними факторами, а також нестабільністю світової економіки.

Аналітики повідомили, що стрес викликаний професійними, а не особистими факторами — найчастішими причинами хвилювання названі особисті фінанси, неспокій про збереження роботи та спілкування з клієнтами. Серед ключових результатів опитування — і те, що основними причинами стресу є особисті фінанси (53%), робота (50%) і клієнти (42%).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути