chrome firefox opera safari iexplorer

Українців з мінімальною зарплатою перевірять податківці

18 липня 2013 о 17:00

Міністерство соцполітики і Міністерство доходів і зборів України планують провести моніторинг громадян, які отримують мінімальну зарплату, а також їхніх роботодавців. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, пише «Сегодня».

«Зараз ми об'єднуємо зусилля служби зайнятості, Пенсійного фонду та інспекції з праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Всі структури отримали завдання йти і знайомитися з цими людьми, розмовляти з роботодавцем, чому у людини мінімальна зарплата», — повідомила Королевська.

За її даними, мінімальну зарплату в Україні отримують 1,8 млн осіб. Міністр вважає, що більшості з них платять «мінімалку», а решту видають у «конвертах» для мінімізації податків.

Середня заробітна плата, я вважаю, сьогодні необ'єктивна, бо трохи менше 15% людей отримують у нас мінімальну зарплату", — додала Королевська.

Вона зазначила, що з такими роботодавцями буде проводитися робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підняти зарплату.

Нагадаємо, середня зарплата українців у травні зросла на 20 гривень і становила 3 тис. 253 гривень.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути