chrome firefox opera safari iexplorer

Річки Карпат стрімко міліють, Лівобережжя можуть охопити пожежі

19 серпня 2013 о 13:37

Український гідрометеорологічний центр заявив про збереження надзвичайного рівня ризику пожеж у південних, східних, центральних регіонах та в Криму до 26 серпня, повідомив заступник голови центру Анатолій Прокопенко.

«19-25 серпня в Криму, у південних, східних областях, а також у Дніпропетровській та Луганській, більшості регіонів Полтавської, місцями в Черкаській області та на Закарпатті збережеться надзвичайно високий рівень пожежонебезпеки», — зазначив синоптик.

Прокопенко також додав, що це досить ризикована ситуація, оскільки в найближчі 2 тижні не очікується значних опадів у цих регіонах, що зменшило б ймовірність пожеж.

«На більшості річок карпатського регіону рівень води вже близький, а на деяких ділянках Тиси та Дністра вже нижчий, ніж мінімальний рівень за всі роки спостережень», — також поскаржився Прокопенко.

Водночас представник центру вказав, що на решті річок України залишається стабільна ситуація, і зафіксовано зниження рівня води всього лише на 1-10 см.

Раніше повідомлялося, що підвищення пожежонебезпеки не передбачається в Київській області. Але варто врахувати необхідні заходи обережності: утриматися від розпалювання багать, випалювання сухої трави та очерету.

Зазначимо, що в Україні останні кілька тижнів зберігається висока температура повітря з рідкісними послабленнями. Наразі синоптики не прогнозують похолодання.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути