chrome firefox opera safari iexplorer

У Національній філармонії України відкрили 150-й ювілейний концертний сезон

06 вересня 2013 о 17:00

Новий сезон Національної філармонії розпочато концертом молодіжного симфонічного оркестру «I, culture Orchestra», що складається з 97 музикантів із семи європейських країн, серед яких 19 українців, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства культури.

Оркестр “I, culture Orchestra” виступив з єдиним концертом у Києві за підтримки Міністерства культури України в рамках міжнародного турне “I, culture Orchestra 2013”. Команда молодих талановитих музикантів “I, culture Orchestra” створена з ініціативи Інституту Адама Міцкевича (Варшава) в рамках Культурної програми Польського головування в Раді Європейського Союзу в 2011 році.

Диригував оркестром відомий український диригент Кирило Карабиць. До програми київського концерту ввійшли твори Бориса Лятошинського та Сергія Прокоф’єва.

За словами організаторів, “I, culture Orchestra” — цемолодий колектив, який динамічно розвивається і будує свою діяльність, спираючись на музичне й культурне багатство Східної Європи. Місія Оркестру — досягти найвищого рівня виконавської майстерності, залучаючи культурне розмаїття, яке привносять до оркестру музиканти з різних країн.

Цей концерт став завершальним у цьогорічному турне молодіжного оркестру, яке складалося з концертів у Польщі (Гданськ), Ісландії (Рейк’явік), Швеції (Гетеборг), Данії (Копенгаген), Естонії (Таллінн) та Україні (Київ).

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути