chrome firefox opera safari iexplorer

Україна піднялась на деілька сходинок у рейтингу щастя

09 вересня 2013 о 12:01

Україна посіла 87 сходинку у рейтингу країн за рівнем щастя їхніх громадян. Загалом у рейтингу оцінювались 156 країн. Минулого року Україна була на 91 сходинці.

Найщасливішими виявились Данія (1 місце), Норвегія (2 місце), Швейцарія (3 місце), Нідерланди (4 місце), Швеція (5 місце). 

На шостому місці – Канада, Австралія у рейтингу 10, Ізраїль – 11, США – 17. Велика Британія у рейтингу на 22 сходинці, Німеччина – на 26, Японія – 43, Росія – 68, Китай – 93.

Звіт World Happiness Report опублікований вдруге на замовлення ООН.
Для розрахунків брались до уваги шість показників: ВВП на душу населення, тривалість життя, наявність людини, на яку можна покластись, свобода приймати життєві рішення, свобода від корупції, щедрість.

Найменш задоволені життям мешканці країн Руанди, Бурунді, Центральноафриканської республіки, Беніну і Того.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути