chrome firefox opera safari iexplorer

На Буковині створять перший в Україні Біблійний сад

07 жовтня 2013 о 10:42

На території Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича заклали перший в Україні Біблійний сад, повідомили УНН у прес-службі міськради.

Ідея створення Біблійного саду виникла три роки тому та пов’язана з виходом у світ книги «Рослини Святого Письма» авторів Світлани Руденко, Оксани Івасюк, Степана Костишина та протоієрея Миколи Щербаня.

"Особливість цієї книги полягає в тому, що її співавторами є викладачі трьох факультетів – біологічного, філологічного та теологічного. Аналогів такої співпраці спеціалістів різних фахів, як мав цей проект, раніше в університеті не було, — сказав Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць.

Він висловив сподівання, що Чернівецький Біблійний сад стане матеріальним, земним уособленням саду духовного, взірцем співіснування людини і природи.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути