chrome firefox opera safari iexplorer

Половина міст Львівщини не мають жодної книгарні

29 жовтня 2013 о 18:43

У багатьох населених пунктах Львівщини немає жодної книгарні. Серед міст України Львів посідає третє місце з кінця за книгорозповсюдженням.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив на прес-конференції директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк, пише ZIK.

Так, він зазначив, що останнім часом збільшення кількості книгарень спостерігається у Кіровоградській, Миколаївській, Житомирській і Київській областях. Проте у Криму, Херсоні, Львові та Хмельницькому кількість книжкових магазинів зменшилась.

Михайло Ватуляк повідомив: «У нас Буськ, Дрогобич, Жидачів, Перемишляни взагалі не мають жодної книгарні. Але водночас у Турці, напевно, одна з найкращих книгарень районних центрів Львівщини.

На жаль, сьогодні половина районів Львівської області не має книгарень, а деякі – навіть газетного кіоску».

Крім того, він наголошує: «Львів – це єдине місто в Україні, де комунальні приміщення, у яких представлена українська книжка, віддають в оренду за 1 грн на рік».

Директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів повідомив, що до нового року у Львові планують відкрити ще одну книгарню – ім. Маркіяна Шашкевича.

Також на прес-конференції голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Ярослав Качмарик запевнив, що сьогодні облрада намагається сприяти книговиданню і нагадав, що на поточний рік передбачено 900 тис. грн для реалізації програми щодо поповнення бібліотечних фондів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути