chrome firefox opera safari iexplorer

Українські скаути ОУС розпочали новий скаутський рік

03 жовтня 2013 о 14:44

Нарешті, Сталося!!! Скаутський Старт "Княжий Лев” 2013 успішно відбувся. Незважаючи на передстартову погоду, все ж з’їхалися скаути Організації Українських Скаутів (ОУС) зі Львова, Черкас, Червонограду, Дрогобича, Жовкви та Дніпропетровська, також скаути-харцери з Польщі з Організацій-партнерів з Ордену Всесвітніх Скаутів – Krąg Harcerski LS Drzewo Pokoju та Harcerska Gromada Wilkow im.Jana Pawła II а також з дружньої скаутської Організації СПОК-Оріяна з Києва.

Увесь Старт нам сприяла тепла сонячна осіння погода. І тому була змога провести і Ватру і лінійки не в приміщенні а на лоні природи.

Скаутський Старт проходив традиційно починаючи з лінійки-відкриття Старту в пятницю увечері і завершився лінійкою-закриття в неділю зранку. Саме як проходив Старт буде про це наша розповідь.

Організацію Українських Скаутів також представляли 1 Скаутська Дружина Львівська ім.Короля Данила (ОУС), 2 Скаутська Дружина Львівська ім. Княгині Ольги (ОУС), 11 Скаутська Дружина Черкаська ім.Дмитра-Байди Вишневецького (ОУС), 12 Скаутська Дружина Черкаська ім. Лесі Українки та Осередок Червоноград-ОУС. Також був Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів для Східної Європи, він же Голова Конвенту Святого Юрія друг Єжи Гах.

Лінійку-відкриття очолив Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів друг Єжи Гах, він виступив з промовою, про важливість скаутингу кожному в житті. Про дружбу та співпрацю поміж скаутами, та висловив побажання гарного Старту.

В пятницю увечері після лінійки-відкриття відбулася Скаутська Свічка, де були присутні всі учасники Старту. Спочатку кожна Організація представила свою діяльність, зокрема і Скаутська Організація "СПОК-Оріяна” та Організація Українських Скаутів, яка показала відеопрезентацію ОУС, розповіли про свою діяльність і харцерки KH LS Drzewo Pokoju (Гдиня Польща). Скаутки 2-ї Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС) навчили присутніх бельгійського танцю "Стрибунець”. Лунали пісні польською та українською мовами. Друг Єжи Гах розповів про Орден Всесвітніх Скаутів.

В суботу 28.09 зранку розпочалася теренова гра з цікавими та складними завданнями. Наприклад одні з завданнь були: Попадання в ціль мішені дротиками, Кінь і вершник-Двоє людей є конем, кожна нога є ногою коня. Вони повинні через павутинку переносять вершника. Кожен дотик павутинки- штрафний бал, Сфотографувати групу в різних композиціях, Зробити рекламу скаутського стилю життя і зняти відео на фотоапарат або відеокамеру, Зашифрувати лист за допомогою скаутських шифрів, наносити води в каструлю за допомогою двох чайних ложечок. Інші завдання. Було також багато активітетів серед яких і здача на звання лісу "Хитрий Лис”, "Майстер-клас по приготування українського борщу в польових умовах”, "техніка скаутського фотографування”, "малювання на пластику”, "приготування козацького куліша в польових умовах”, "написання скаутського літопису”, "Гра на дотик” та інші активітети. А у вечері була традиційна скаутська лінійка, на якій скаути Округи Черкаси-ОУС а саме Оля Попович, Настя Герих, Поліна Кириленко, Андрій Пасічник, Іра Євтушевська склали Скаутську Присягу. Потім відбулася скаутська ватра, на якій Комендант Округи Черкаси ОУС Андрій Пасічник розповів про козаків-характерників, про прадавні українські звичаї.

В неділю 29.09 Відбулася лінійка-закриття, на якій отримали відзначки учасників Скаутського Старту "Княжий Лев” 2013, також сертифікати, подяки тощо… Рішенням президента Організації Українських Скаутів (ОУС) було відкрито новий скаутський рік.

Додано: scouting

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути