chrome firefox opera safari iexplorer

Ліга Європи. «Динамо» — «Тун» 2:0

08 листопада 2013 о 10:01

У Швейцарії відбувся четвертий тур Ліги Європи, в рамках якого місцевий футбольний клуб «Тун» приймав ФК «Динамо» (Київ). Зустріч закінчилася з рахунком 2:0 на користь киян.

«Динамо» приїхало до Швейцарії за перемогою. Враховуючи минулий домашній матч, завдання не здавалося недосяжним. Однак, враховуючи непостійність киян, можна було чекати всього. Особливо враховуючи момент, який стався на 17-й хвилині матчу: нападник «динамівців» Мбокані за хвилину примудрився заробити два гірчичника, і, як результат – червона і видалення.

При таких розкладах домогтися перемоги стало не так вже й просто, незважаючи на те що «Динамо» грало далеко не з фаворитом чемпіонату. Але на 28-й хвилині господарі піднесли подарунок, оформивши автогол. Лукас Шенкель зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Ярмоленка.

Гра трохи заспокоїлася, господарі періодично намагалися пресингувати, але «динамівці» впевнено працювали в обороні. «Туну» нічого не залишалося як «бомбити» ворота Шовковського здалеку. Але футбольний бог сьогодні явно був на боці киян.

На 69-й хвилині гості поставили крапку в грі. Ярмоленко красивим ударом зі штрафного забив другий гол команди.

Після матчу «Динамо» зрівнялося за очками з лідером групи бельгійським «Генком», який, до речі, програв сьогодні виїзний матч проти віденського «Рапіда».

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути