chrome firefox opera safari iexplorer

Українська художниця показує в Києві незвичну керамічну скульптуру — «молочні хмари»

29 листопада 2013 о 13:48

У Щербенко Арт Центрі, що по вулиці Михайлівська, 22в, відкрили виставку робіт молодої української художниці Беати Корн. Свій персональний проект авторка назвала — «Молочні хмари», пише Gazeta.ua.

«Молочні хмари» – спроба перетворення енергетичного потоку в матеріальний. Пояснює свій задум художниця так: «Причини й наслідки циклічного обміну речовин у природі – захоплюючий процес для власної міфологізації світу. Вода, що стає парою; хмара, яка потоками крапель спадає на землю; рослини, що випаровують вологу – складові одного ланцюга, який називається біосферою. Перетворення однієї енергії в іншу наштовхує на роздуми про безперервність живих процесів, де втручання людини – цілком даремне».

gazeta.ua

 gazeta.ua

Беата Корн у 2001-го року закінчила Ужгородський коледж мистецтв. У 2003-му закінчила Львівську Національну Академію Мистецтв (відділення кераміки).

gazeta.ua

 gazeta.ua

Об'ємно-просторову пластику художниця виділила головним засобом у власній творчій системі. Це, як правило, твори декоративного характеру за формою. Іноді художниця навмисно робить акцент на зіставленні контрастних артефактів масової культури з традиційними техніками живопису.

Виставка триватиме до 14 грудня. Щербенко Арт Центр працює з вівторка по суботу.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути