chrome firefox opera safari iexplorer

Баррозу: Угода про асоціацію із Україною залишається на столі

30 січня 2014 о 17:41

Брюссель залишає відкритим питання щодо підписання угоди про асоціацію із Україною.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу після закінчення зустрічі з прем'єр -міністром Польщі Дональдом Туском, на якій обговорювалася ситуація в Україні.

Баррозу підтвердив позицію Брюсселя про те, що пропозиція щодо угоди про асоціацію та глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі «залишається на столі».

«Те, що необхідно зробити зараз — це зупинити насильство і відкрити політичний процес в Україні. Це на сьогодні — пріоритет», — сказав президент Єврокомісії.

Він наголосив, що ЄС поважає суверенітет України.

«Ми не змагаємося ні з ким. Ми хочемо, щоб українські люди вільно вирішували своє майбутнє. Суверенність України, як незалежної країни, повністю поважається. Насильство має припинитися, нормальне функціонування інституцій повинно відновитися», — упевнений президент Єврокомісії.

У свою чергу прем'єр Польщі Дональд Туск наголосив, що українська влада має віднайти консенсус. «Влада в Києві повинна зрозуміти, що тільки діалог і консенсус в Україні дозволить активну і реальну допомогу дій з боку ЄС. Партнером для ЄС є цілісна Україна, тобто і влада, і опозиція», — цитує польського прем'єра його сайт.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути