chrome firefox opera safari iexplorer

Першим народженим у Новому році українцем став хлопчик-богатир

02 січня 2014 о 10:11

Хлопчик на ім'я Тимофій став першим народженим в Україні новорічної ночі, такі козаки вагою у 4,5 кг в пологових будинках народжуються нечасто, повідомляє ТСН.19:30. 

Народжені у перші години 2014 українські дітки особливі, упевнені їхні батьки, у них буде незвичайна доля.

Медики відзначають, що дедалі частіше українки народжують другу і третю дитинку. Святкової ночі у пологовому зали заповнені. А охочих народити швидкі тільки й устигають довозити.

При цьому, кажуть лікарі, витримана і гендерна рівність. На кожного хлопчика — по одній дівчинці.

Загалом медики відзначають — тенденція імен для немовлят, які б однаково гарно звучали різними іноземними мовами в Києві зростає.

Так, у новорічну ніч народились дівчата з іменами Емілі та Ніколь.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути