chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики прогнозують цього тижня дві хвилі похолодання

13 січня 2014 о 13:41

До кінця тижня температура опуститься до -10 градусів удень, до -15 градусів уночі. Проте з 20 січня знову потеплішає.

Слідом за снігопадами очікується зниження температури повітря

У найближчі дні по всій території України очікується зниження температури до -3...-9 градусів вночі від 0 до -5 градусів удень, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, з 15-16 січня очікується помірний сніг та збільшення снігового покриву до 10 см, який, за попередніми даними, збережеться до кінця січня.

«17-20 січня очікується чергова хвиля холодного повітря, у результаті чого очікується зниження температури від -9 до -15 градусів вночі, від -5 до -10 градусів вдень, а у східних і північно-східних областях можливе зниження від -16 до -19 градусів вночі», — сказав він.

Також Кульбіда повідомив, що у горах в Івано-Франківській області зберігається небезпека сходження снігових лавин.

Також Кульбіда попереджає водіїв про небезпеку ожеледі на дорогах через невелике підвищення температури з 20 січня

Джерело: ZN.UA
Розділи: Довкілля

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути