chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні нардепи працюватимуть над створенням коаліції

23 лютого 2014 о 10:55

У Верховній Раді наразі обговорюють три кандидатури на посаду прем'єр-міністра — Петра Порошенка, Арсенія Яценюка та Юлії Тимошенко.

Про це повідомив депутат від «Батьківщини» Микола Томенко.

За його словами, парламент у неділю працюватиме над створенням коаліції, а після цього може розпочати обговорення кандидатури прем'єр-міністра.

«Голова Верховної Ради, який сьогодні виконує обов'язки президента, просить прем'єр- міністра. Але потрібно сьогодні, очевидно, до обіду, присвятити роботі формування коаліції», — сказав депутат.

Депутат зазначив, що складність у формуванні коаліції полягає у тому, що депутати від «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи» не хочуть об'єднуватись з Партією регіонів, до якої наразі входять такі депутати, як Вадим Колесніченко та Олег Царьов.

Томенко також вважає, що позафракційні депутати повинні або створити свою фракцію, або увійти до вже існуючих.  

Разом з тим він не виключив формат коаліції з Партією регіонів в тому випадку, якщо з неї вийдуть одіозні депутати.

Як відомо, для того, щоб сформувати уряд, необхідно створити коаліцію депутатських фракцій. Така умова міститься у відновленій Конституції 2004 року, до якої повернулись народні депутати.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути