chrome firefox opera safari iexplorer

Паралімпіада в Сочі: українці посіли четверте місце з 25 медалями

16 березня 2014 о 17:24

На зимових Паралімпійських іграх в Сочі розіграні усі комплекти медалей. Збірна України виграла 25 нагород, 5 з яких золотих, 9 срібних та 11 бронзових. Відтак українська команда посіла четверте місце в загальнокомандному заліку.

Виграла медальний залік збірна Росії, в активі якої 80 медалей (30-28-22).

Друге місце в команди Німеччини (9-5-1) та третя збірна Канади — (7-2-7) медалей.

В останній день змагань на Паралімпіаді в Сочі українські паралімпійці завоювали чотири медалі в лижних гонках. Наші спортсмени завоювали три «срібла» та «бронзу».

У гонці на 5 км стоячи 30-річна Юлія Батенкова фінішувала другою, а 23-річна Олександра Кононова — третьою.

Переможниці гонки — росіянці Анні Міленіній — українки програли 12,5 і 15 секунд відповідно.

У гонці на 5 км у візках 32-річна Людмила Павленко посіла друге місце, програвши німкені Андреа Ескау 18,4 секунд.

Останню медаль серед українців виборов 24-річний Максим Яровой в гонці на 10 км у візках. Він фінішував другим, програвши чемпіону, канадійцю Крісу Клеблю 14,5 секунд.

Додамо, сьогодні на закритті Ігор в Сочі українські паралімпійці мають намір влаштувати протест через військову агресію Росії проти України.

Нагадаємо, на ходу команд під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Сочі вийшов один-єдиний спортсмен з українським прапором — біатлоніст Михайло Ткаченко.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Спорт в Україні

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути