chrome firefox opera safari iexplorer

В університеті Шевченка відкриють факультет кримськотатарської мови

16 квітня 2014 о 15:49

У Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка збираються відкрити факультет кримськотатарської мови.

Про це повідомив ректор вузу Леонід Губерський на зустрічі з кримськими студентами, які перевелися в університети материкової України, повідомляють 15 минут.

У Міністерстві освіти України повідомили, що в українські університети перевелися 300 кримських студентів. 105 з них зараховано в КНУ ім. Шевченка, які обрали навчання на 14 різних факультетах, більшість з них — філологічні. Усім надали гуртожиток, а «бюджетники» вже отримують стипендію. У Міносвіти запевнили, що для тих, хто навчається на контракті, плата за навчання залишилася незмінною.

Щодо академрізниці, Губерський повідомив, що зі студентами будуть проводити додаткові заняття та консультації.

Джерело: День
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути