chrome firefox opera safari iexplorer

Дзюдоїстка Дроздова принесла Україні восьму медаль Ігор в Нанкіні

21 серпня 2014 о 16:37

Восьму нагороду Юнацьких олімпійських Ігор для України здобула дзюдоїстка Людмила Дроздова, яка у змаганнях змішаних команд завоювала бронзу.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Разом із спортсменами з Аргентини, Австрії, США, Кореї, Хорватії та Великобританії українка на шляху до медалі здобувала перемоги в попередніх змаганнях та чвертьфіналі, зупинившись лише у півфіналі змагань Юнацьких Олімпійських ігор. Українка виступала в «команді Дує» (Давід Дує

— французький дзюдоїст, дворазовий олімпійський чемпіон.). Золото завоювала «команда Рогге» (колишнього президента Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге), срібло — «команда Антоніуса Гесінка», чемпіона Олімпійських ігор, дворазового чемпіона свту та 21-разового чемпіона Європи.

Як повідомляв УНІАН, II літні юнацькі Олімпійські ігри проходять у китайському Нанкіні з 16 по 28 серпня. За олімпійські медалі змагаються практично чотири тисячі спортсменів з 204 країн.

На даний момент у збірної України вісім медалей — по 2 золота й срібла, та 4 бронзи.

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути