chrome firefox opera safari iexplorer

400-ліття Києво-Могилянської академії відзначать у США на високому рівні

10 вересня 2014 о 10:12

400-ліття Національного університету «Києво-Могилянська академія» відзначать на високому рівні у Чикаго та Вашингтоні.

Урочистості відбудуться на підтримку України. Відзначаючи ювілей Києво-Могилянської академії, організатори також прагнуть вшанувати загиблих українських героїв, що віддали життя за свободу, захищаючи гідність та безпеку усього народу, а також вшанувати мужність тисяч людей у боротьбі.

У Чикаго святкування відбудеться в Університетському клубі Чикаго 14 вересня.

До урочистостей запрошено високих гостей, зокрема, участь візьмуть міський голова Рам Емануель, губернатор штату Іллінойс Пет Квін, сенатори від штату Марк Кірк та Дік Дурбін, колишній посол США в Україні Вільям Грін Міллер, в.о. президента Києво-Могилянської академії Володимир Моренець, почесний президент В’ячеслав Брюховецький та міністр освіти й науки України Сергій Квіт.

Також долучаться генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник, члени Конгресу штату Іллінойс та члени мерії Чикаго.

У Вашингтоні урочистості пройдуть 16 вересня у одній із будівель конгресу США Cannon House Office Building.

Спеціальними гостями стануть сенатор від Арізони Джон Маккейн, конгресвумен Мерсі Каптур, конгресмени Сенді Левін та Крістофер Сміт, президент організації Freedom House Девід Крамер, посол України у США Олександр Моцик.

Також присутніми будуть посли балтійських країн та Польщі у США, представники українсько-американської спільноти у США, повідомляє VIDIA

Джерело: Zik.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути