chrome firefox opera safari iexplorer

Оприлюднено рейтинг найбільш високооплачуваних письменників світу

12 вересня 2014 о 10:09

Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних письменників світу. Рейтинг складено за підсумками року з червня 2013 по червень 2014, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Перше місце посів американець Джеймс Паттерсон, автор детективів і трилерів. Він написав серію книг про інспектора Алекса Кросса і детектива Майкла Беннета, а також більше десяти романів в серії «Жіночий клуб розслідувань вбивств». Його гонорар за 12 місяців склав $ 90 млн, а за останні десять років Паттерсон заробив $ 700 млн.

На другому місці рейтингу Ден Браун із заробітком в $ 28 млн, що на $ 6 млн більше минулорічного результату. Його книга «Інферно», випущена в 2013 році, була продана в США в кількості 1 млн 400 тис. примірників. В даний час вирішується питання про її екранізацію.

Третє місце дісталося автору детективів і романів про кохання Норі Робертс. Її дохід — $ 23 млн. Це на $ 1 млн більше, ніж у Даніели Стіл — автора класичних жіночих бестселерів.

На п'ятому місці з $ 20 млн доходу Стефані Плам з детективами про походеньки продавщиці бюстгальтерів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути