chrome firefox opera safari iexplorer

Змінюються правила оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію

25 вересня 2014 о 17:56

23 вересня 2014 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію».

Проект постанови розроблено з метою приведення Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року, у відповідність із законами України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо підстав для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України», а також постановами Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 року «Про затвердження Порядку реєстрації отримувачів гуманітарної допомоги» та від 5 березня 2014 року «Деякі питання державного управління у сфері зайнятості населення».

Зокрема, проект постанови врегульовує порядок оформлення віз для в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, а саме:

1) спортсменам, які набули професійного статусу;

2) артистам та працівникам мистецтва для роботи в Україні за фахом;

3) іноземцям, які прибули в Україну для провадження викладацької та/або наукової діяльності у вищих навчальних закладах на їх запрошення;

4) особам, які набули статусу закордонного українця, для роботи в Україні.

Також проект нормативно-правового акта визначає порядок оформлення віз членам сім’ї особи, яку визнано біженцем в Україні або особою, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист в Україні.

Поряд з цим спрощується порядок оформлення короткострокової візи для в’їзду в Україну громадянам Катару, Кувейту та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Таким чином, зміни до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію дозволять привести нормативно-правову базу України у візовій сфері у відповідність до сучасних вимог, сприятимуть подальшій реалізації заходів України щодо адаптації міграційно-візової політики до стандартів ЄС, підвищенню ефективності діяльності органів державної влади України у сфері протидії незаконній міграції.

Джерело: kmu.gov.ua
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути