chrome firefox opera safari iexplorer

Тестів на знання української для отримання громадянства не буде

07 вересня 2011 о 14:11

Сьогодні, 7 вересня, Верховна Рада відмовилася прийняти законопроект, згідно з яким для отримання громадянства України необхідно скласти тести на знання Конституції та української мови.

Законопроект, автором якого виступили депутати Андрій Парубій та Лілія Григорович, підтримали всього 129 депутатів.

Проект Закону передбачає створення умов для набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства шляхом проведення письмового та усного тестування зі знання Конституції України, Закону Про громадянство України, Закону Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства та володінню державною мовою.

Депутати зазначають, що внесли законопроект через поширення в Україні нелегальної міграції. Зокрема, за даними органів внутрішніх справ, близько третини іноземців, які приїжджають в Україну з метою навчання, не з'являються у ВНЗ.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути