chrome firefox opera safari iexplorer

На Різдво в Києві планують встановити рекорд з наймасовішого виконання колядки

11 листопада 2014 о 15:44

Засновник міжнародного фестивалю «Країна мрій», співак Олег Скрипка сподівається на Різдво встановити рекорд з одночасного наймасовішого виконання колядки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

Скрипка зазначив, що 7 січня на Софійській площі буде представлено різдвяну «Країну мрій», де увагу буде приділено вертепу, шопці та колядкам. Він передбачає, що дійство розпочнеться о 12.00 і триватиме до вечора.

Як зазначив співак, він сподівається встановити рекорд щодо наймасовішого виконання колядки.

«Нами був встановлений рекорд: 3 тисячі людей співали різдвяну колядку. Я переконаний, наступного року ми поб’ємо власний рекорд. Ми запишемо його у книгу Гіннеса українську, а може, і у світову», — сказав Скрипка.

Крім того, він повідомив, що «є ідея запровадити гала-концерт не лише 31 грудня, а й 1 січня». «Тому що треба закінчити депресивний початок Нового року, коли ми прокидаємося після обіду, доїдаємо олів’є із холодильника і вечір депресивний», — сказав Скрипка.

Так, 31 грудня, зауважив він, на святі виступить симфонічний оркестр, українські співаки виконають хіти. Крім того, відбудеться конкурс молодих виконавців.

Водночас 1 січня «буде вже більше танцювальний, фолковий концерт, і я буду з гуртом «ВВ» виступати, і інші виконавці».

Скрипка також зауважив, що «Новий рік раніше складався з еклектики американського і радянського Нового року». «Тобто, якісь змагання за дітей між Санта-Клаусом і дідами Морозами», — сказав він і додав, що «дуже хочеться згадати Святого Миколая».

Крім того, вважає він, на Софійській площі варто встановити «дерево бажань», де можна буде залишати стрічки із побажаннями.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути