chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться презентація французького фільму про Голодомор

17 листопада 2014 о 17:01

19 листопада в Українському домі відбудеться прем'єра фільму француженки, яка стала патріоткою України, Бенедикт Бане «Голодомор. Забутий геноцид».

Як повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті, прем’єрний показ фільму відбувся у 2013 році у Франції. Цьогоріч українці матимуть можливість вперше побачити цей документальний повнометражний фільм українською мовою.

Бенедикт Бане двічі приїздила на зйомки в Україну – спочатку влітку 2010, а потім – у лютому 2011 року. За два візити вона відзняла 65 годин відео, які довелося вмістити у 90 хвилин фільму.

«Цей фільм я присвячую всім, хто пережив голод, з ким я познайомилася; всі вони вразили мене своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності»,— сказала авторка і режисер-постановник Бенедикт Бане.

Як відзначається у повідомленні, фільм містяться розповіді літніх людей, які пережили Голодомор, інтерв’ю з українськими і французькими дослідниками, а також архівні документи і кадри радянської кінохроніки.

Джерело: 24tv.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути