chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін прискорить підвищення тарифів для населення

30 грудня 2014 о 16:38

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє про необхідність приведення енерготарифів до ринкового рівня. Про це він повідомив на підсумковій прес-конференції у вівторок, 30 грудня.

«У нас попередньо погоджено графік з МВФ щодо підняття цін і тарифів. Ми очікуємо, що місія приїде 8 січня ... Думаю, що нам треба змінити графік і прискорити приведення тарифів на природний газ до ринкового рівня», — сказав він.

При цьому Яценюк зазначив, що під дотації, які Кабмін передбачить для незабезпеченого населення України у зв'язку із зазначеним підвищенням, може потрапити від 15 до 20 мільйона громадян.

«Етапність підвищення тарифів буде узгоджена з нашими міжнародними кредиторами», — заявив прем'єр.

Раніше Яценюк вже анонсував підвищення тарифів на енергоносії. Кабінет міністрів України має намір піднімати до ринкового рівня тарифи на споживання енергії та енергоносіїв.

Як повідомляв Кореспондент.net, 21 листопада в Україні набула чинності постанова, що підвищує тарифи на опалення і гаряче водопостачання.

Розділи: Суспільство

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути