chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась перша вітчизняна заправка для електрокарів

12 лютого 2015 о 12:13

На проспекті Академіка Глушкова, 1 відкрилась перша заправка українського виробництва для електромобілів. Про це пише Delo.ua.

За словами представника компанії-виробника E-line Владислава Родіна, вартість однієї заправки становить від 40 до 50 тисяч гривень.

Потужність вітчизняної заправки — 22 кВт/год.

За словами Родіна, автомобіль заряджається залежно від того, якої потужності у нього акумулятор – на зарядку електромобіля піде від 1 до 4 годин.

Упродовж року компанія планує встановити ще 13 заправок: по 3 у Києві, Львові та Одесі та 4 у Дніпропетровську.

Як відомо, на засіданні 22 січня Київрада підтримала розвиток електромобілів у столиці. Зокрема, міськрада ухвалила правки до концепції «Програми розвитку єдиного паркувального простору в Києві до 2020 року».

Згідно з програмою, власники електрокарів зможуть безкоштовно паркувати свої авто на майданчиках столиці та заряджатися на міських парковках.

Передбачається, що 5% паркомісць мають бути обладнані зарядною інфраструктурою для електрокарів.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути