chrome firefox opera safari iexplorer

Арт-проект про мрії Українців покажуть в Івано-Франківську

29 квітня 2015 о 18:00

29 квітня в Івано-Франківську відкриється новий виставковий простір – «Галерея Часу», який прагнутиме стати динамічним експозиційним центром для молодих і вже визнаних вітчизняних митців.

Головним об’єктом першої виставки стане вже відомий проект двох художниць – «Арт-намет» Алевтини Кахідзе та Тетяни Войтович. Під час його створення з тканини наметів, зібраних на Майдані та Маріїнському парку, мешканців всіх областей України та Криму просили написати про свої мрії та майбутнє країни. За розміром полотно, що вийшло в результаті, сягнуло 24 метрів у висоту.

«Для мене як для куратора проекту кожна виставка є дуже важливою. «Арт-намет» − це історичний документ, створений багатьма людьми на унікальному матеріалі. Символічно, що саме для відкриття галереї нас запросили до Івано-Франківська. Полотно «Арт-намету» несе позитивну інформацію, енергетику. Сподіваюся, що «Галереї Часу» це допоможе у подальшій роботі. Нам би хотілося, щоб «Арт-намет» побачила не лише Україна, а і весь світ. Адже мрії українців – це голос кожної людини, від Донецька до Львова, від Сімферополя до Києва…І ці голоси мають бути почутими», − поділилася з Cultprostir куратор «Арт-намету» Євгенія Смирнова.

Джерело: Cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути