chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Великої Вітчизняної війни перейменують

18 травня 2015 о 10:10

Музей історії Великої Вітчизняної війни буде перейменовано у зв'язку з набуттям чинності законів про декомунізацію. Про це заявив віце-прем'єр-міністр культури В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба КМУ.

«Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею. назва, яка може бути прийнятною, — Музей історії України у Другій світовій війні», — зазначив Кириленко.

Також він зауважив, що до назви можуть бути внесені корективи.

«Експозиція цього музею має представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна боронить свою незалежність», — додав Кириленко.

Як відомо, 15 травня президент Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію — «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917—1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років» та «Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті».

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути