chrome firefox opera safari iexplorer

Український документальний фільм здобув приз знаменитого канадського кінофестивалю

09 травня 2015 о 11:00

Український документальний фільм «Жива ватра» режисера Остапа Костюка  здобув спеціальний приз журі на Канадському міжнародному фестивалі документального кіно HotDocs,що проходив у Торонто з 23 квітня по 3 травня 2015 року.

Картина «Жива ватра» оповідає про життя карпатських вівчарів. «Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і дитинство, яке залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих», — розповідає про фільм режисер Остап Костюк.

«Над фільмом протягом багатьох років працювала велика команда, це унікальний для України проект за складністю і кількістю зйомок, такого до нас точно ніхто не робив. Увагу до фільму глядачів ми відчули під час перших показів на фестивалях «Молодість» і Docudays UA, а ось тепер фільм побачив і оцінив міжнародний глядач. У широкий український прокат картина вийде восени 2015-го року», — розповіла Cultprostir Ольга Безхмельніцина, виконавчий продюсер фільму «Жива ватра».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути