chrome firefox opera safari iexplorer

На Харківщині локальна екологічна катастрофа загрожує перерости у масштабну

10 червня 2015 о 10:53

Загроза екокатастрофи на Харківщині: річка-притока Сіверського Донця побіліла.

Вода у місцевій річці Роганці стала білою і в ній не залишилося нічого живого. Заражену рідину ріка несе у притоку Сіверського Донця, з якого п’ють воду три області.

На вимогу місцевих жителів екологи взяли проби води у річці. Аналізів ще немає, але під підозрою п’ять підприємств, розташованих уздовж русла.

В екологів – мораторій на перевірки, тож почати шукати винних можуть лише після відкриття кримінального провадження. Поки ж сподіваються, що природа зможе впоратись із проблемою сама, повідомляє ТСН.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути