chrome firefox opera safari iexplorer

Українські клуби в єврокубках: Хто і коли стартує

02 червня 2015 о 18:10

По завершенню розіграшу української Прем'єр-ліги визначилися команди, які представлятимуть Україну в наступному сезоні.

У наступному єврокубковому сезоні 2015/16 Україна буде представлена ​​п'ятьма командами, а не шістьма, як це було в попередні роки. Скорочення команд пов'язано з новим форматом єврокубків, і разом з Україною по одному представнику також втратили Росія і Голландія.

У Лізі чемпіонів наша країна буде представлена ​​двома клубами — чемпіон України київське Динамо стартує з групового етапу. Його жеребкування намічена на 27 серпня, а матчі першого туру пройдуть 15-16 вересня.

Донецький Шахтар першим з українських клубів почне євросезон в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Жеребкування для Шахтаря пройде 17 липня, а матчі цієї стадії намічені на 28-29 липня і 4-5 серпня. У разі успіху Шахтарю потрібно буде пройти ще раунд плей-офф перед груповим турніром.

У Лізі Європи від України гратимуть три команди. Фіналіст цьогорічного розіграшу Ліги Європи дніпропетровський Дніпро, як бронзовий призер чемпіонату, автоматично потрапив до групового етапу. Його жеребкування відбудеться 28 серпня, а матчі першого туру пройде 17 вересня.

Ще дві наших команди луганська Зоря і полтавська Ворскла стартують у Лізі Європи одночасно з третього раунду кваліфікації. Жеребкування цієї стадії пройде 17 липня (в один день з жеребкуванням Ліги чемпіонів для Шахтаря), а матчі призначені на 30 липня і 6 серпня.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути