chrome firefox opera safari iexplorer

Викладачам можуть обмежити вік перебування на посадах

12 червня 2015 о 09:00

У Верховній Раді України 04.06.2015 зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо встановлення граничного віку перебування на посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників навчальних закладів» № 2026а, згідно з яким передбачають внести зміни до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про вищу освіту».

Задля оновлення педагогічних та науково-педагогічних кадрів пропонують у два етапи впровадити граничний вік перебування на посадах науково-педагогічних і педагогічних працівників вищих навчальних закладів, а саме:

до 31 грудня 2019 року:

  • для осіб, які перебувають на керівних посадах — до 67 років;
  • для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників — до 69 років;
  • для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора — до 72 років.

з 1 січня 2020 року:

  • для осіб, які перебувають на керівних посадах — до 65 років;
  • для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників — до 67 років;
  • для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора — до 70 років.

На думку авторів, законопроект повною мірою відповідає нормам Конституції, Законів України та нормам міжнародного права.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути