chrome firefox opera safari iexplorer

Паліям кінотеатру «Жовтень» дали умовні терміни

06 жовтня 2015 о 11:27

Два і три роки умовно отримали палії одного із найстаріших кінотеатрів Києва.

Таке рішення ухвалив Голосіївський райсуд столиці, повідомляє Укрінформ.

Як раніше повідомляло агентство, рік тому кінотеатр підпалили двоє чоловіків. Вогнем вони намагалися зірвати показ кінофільму. Зайнялося від димових шашок. Гасили кінотеатр тоді майже чотири години. Постраждалих не було.

Обидва зловмисники свою провину визнали, однак заявили, що наміру підпалювати усе приміщення кінотеатру не мали. Паліїв судили за статтями хуліганство та незаконне зберігання зброї.

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути