chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові встановилюють пам’ятник автору музики українського гімну

25 грудня 2015 о 09:51

Бронзову скульптуру Михайла Вербицького встановили у Львові на відведеній площі, на перетині вулиць Степана Бандери, Генерала Чупринки та Михайла Вербицького. Місце організатори обрали дуже символічне, адже, окрім перетину вулиць, названих на честь великих українців, позаду пам’ятника розташовується школа, а навпроти височіє костел Марії Магдалини, частину якого займає Будинок органної музики.

Виконком міської ради ще в 2013 році затвердив місце для монумента. Відтоді проводили підготовчі роботи, облаштовували територію, виготовляли скульптуру. До цього часу єдиний пам’ятник Михайлові Вербицькому в Україні стояв у рідному місті композитора — Яворові, що на Львівщині.

Точна дата відкриття львівського пам’ятника наразі не відома. Раніше повідомлялося, що пам’ятник буде відкритий до кінця 2015 року, який на Львівщині був оголошений роком Михайла Вербицького.

Як розповів журналістам Володимир Середа, голова товариства «Надсяння», яке займалося збором коштів на пам’ятник, його кінцевий кошторис може збільшитись. Наразі товариство назбирало 900 тисяч гривень.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути