chrome firefox opera safari iexplorer

День народження Івана Гончара відзначать виставкою

27 січня 2016 о 09:57

27 січня о 18:00 у Музеї Івана Гончара (м. Київ; вул. Лаврська, 19) відкриється виставка з нагоди 105-річчя митця. На ній покажуть його живопис і скульптуру. Охочі матимуть змогу вівдітати виставку 27.01. — 29.02.

До проекту «Іван Гончар: Творчість» увійшли краєвиди, створені художником під час подорожей Україною, а також скульптури видатних діячів української історії та культури. Після відкриття виставки відбудеться урочиста розколяда з колядуванням, щедрівками, віншуванням, засіванням та спільною кутею.

Урочиста «Розколяда» почнеться о 18:30, а учасниками дійства будуть 12 українських гуртів.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути