chrome firefox opera safari iexplorer

Олена Підгрушна завоювала золото на етапі Кубка світу в Канаді

06 лютого 2016 о 10:00

Українська біатлоністка Олена Підгрушна здобула перемогу у спринтерській гонці під час сьомого етапу Кубка світу у канадському Кенморі.

Олена Підгрушна зуміла пройти два вогневі рубежі без жодного промаху і у своєму фірмовому стилі блискавично пройшла останнє коло, випередивши польську біатлоністку Крістіну Гузік. Бронзу у спринті завоювала італійка Доротея Вірер.

Фантастичну гонку також провела українська біатлоністка Ірина Варвинець, яка фінішувала восьмою. У свою чергу лідерка загального заліку Габріела Соукалова продемонструвала сьомий результат.

Для Олени Підгрушної ця золота нагорода стала другою в кар'єрі на етапах Кубка світу з біатлону. Раніше українська біатлоністка завоювала золото також у спринті на етапі Кубка світу в Нове Место у 2013 році.

Наразі в активі капітана збірної України у поточному сезоні — три особисті нагороди. Раніше Олена Підгрушна завоювала дві бронзи на першому етапі Кубка світу у шведському Остерсунді.

Перемога у Кенморі дозволила українській біатлоністці піднятися на сьоме місце у загальному заліку.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути